Tur til Runde 25 - 28 mai 2017

Tur til Runde 25 - 28 mai 2017

Publisert av Hans Høye den 01.06.17. Oppdatert 13.06.17.

Tidlig på nyåret startet turgruppa i Hustadvika fotoklubb planleggingen av årets fototurer. Fuglefjellet på Runde var et av målene. Her hadde klubben gode minner fra sist år, og det var ikke vanskelig å motivere medlemmene for en ny tur. Det ble bestilte hus og hytter gjennom Goksøyr camping og 11 entusiastiske fotovenner inntok Runde på formiddagen, torsdag 25. mai. Vi valgte å vente med selve fuglefjellet, og brukte i stedet tida på å fotografere i fjæra. De følgende dagen hadde vi mange møter med storjoen langs stien opp mot fjellet. Men det var Lundefuglen som var vårt viktigste mål for turen. Og lørdag fikk vi sjansen. På formiddagen tilbrakte vi en to- timers tur med "Aquila" rundt fuglefjellet og forbi fyret. Her fikk vi testet egne ferdigheter og kameraenes muligheter i bølgene - og bilder ble det - av både, lundefugl, toppskarv, krykkje, havelle, alke, lomvi, teist og havsule.

På kvelden viste Lundeura seg fram på sitt beste. I en nydelig solnedgang og med ørner som kretset rundt, var det så langt fra å vente på Lundefuglene som først dukket opp nærmere klokken 10 på kvelden. Lundefuglen er en rask flyger, så det er ikke så enkelt å fange den i lufta, men når den først har satt seg, kan det noen ganger samarbeide bra.

På båtturen kunne skipperen, Johan Moltu, fortelle at det hadde blitt mindre av både lundefugl og krykkje. Større fugler som for eks. havsule så ut til å ha hatt bedre tilgang til mat.

De som var med: Eva Frisnes, Britt Toril Hjelseth, Sylwia Grabinska, Marianne Johnsen, Jo Sigurd Bergseth, Arnfinn Malmedal, Roy Kvamme, Per Magne Brandseter, Terje Gilje, Hans Høye, Rolf Magerøy.